Τα λατομεία

 

Τα λατομεία της εταιρείας βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα βόρεια του Νεοχωρίου Πηλίου στη θέση Πλάκα Νεοχωρίου Πηλίο, με φόντο το Αιγαίο πέλαγος. Στα λατομεία αυτά γίνεται η εξόρυξη των σχιστολιθικών πετρωμάτων Νεοχωρίου με την εμπορική ονομασία Πηλίου, εδώ και πολλές εκατονταετίες.
 
Στο Μεσαίωνα οι Νεοχωρίτες καπετάνιοι μετέφεραν το προϊόν στα λιμάνια της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας μέχρι και την Οδησσό. Στο σήμερα, τα πετρώματα Νεοχωρίου (Ακανόνιστες Νεοχωρίου, Πρέκια Νεοχωρίου) καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής αγοράς, και εξάγονται με επιτυχία και σε χώρες του εξωτερικού. Η παρουσία των πετρωμάτων Πηλίου στα λιθόκτιστα πανέμορφα σπίτια του Πηλίου, την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, 

 
είναι μια ποιοτική παραδοχή αυτών των Πετρωμάτων στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά. Τα πετρώματα Πηλίου με την φυσική τους ομορφιά, την ποικιλία χρωμάτων και σε συνδυασμό με την μεγάλη αντοχή στο Χρόνο, την αντοχή στις μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας, την αντοχή στην επεξεργασία και την αντιολισθητική και θερμομονωτική ικανότητα, τα κατατάσσουν στα άριστα προϊόντα για πολλές χρήσεις, όπως τα πέτρινα σπίτια, πεζοδρομήσεις, σκεπές, δάπεδα, πέτρινες επενδύσεις, διακόσμηση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, κλπ.

 

  

   

 

 

Page Tags:
Relating

Loading

ΛΑΤΟΜΕΙΑ | ΛΙΘΟΡΑΜΑ Ο κόσμος της πέτρας

NoData